Alimentador RSS

Ens diuen que no. I protestem.

El col•lectiu Dret a Participar Elx, davant la desestimació de totes les al•legacions presentades per diferents col•lectius i associacions als Pressupostos Municipals d’Elx de 2013 vol dir que:
No considerem vàlids els arguments aportats per la regidoria d’ Hisenda en afirmar que les a•legacions presentades “no cumplen con los parámetros que marca la ley”. Com bé demostra l’experiència recent, fins i tot l’actual Constitució Espanyola ha estat modificada per via d’urgència quan així ho han decidit els partits dits majoritaris. No podem admetre, i menys en unes circumstàncies com les actuals, que els “representants” dels drets de la ciutadania s’emparen en qüestions tècniques per rebutjar peticions socials. Si no hi ha decisions polítiques, per a què serveixen aquest@s polítics?
Dret a Participar Elx sol•licitava que es renegociaren les condicions dels préstecs bancaris i poder alliberar així més de 5 milions d’euros que proposàvem destinar a altres partides que havien vist reduïda, o directament eliminada, dotació econòmica. I a més, plantejaven la condonació del deute generat en concepte d’interessos, és a dir, allò que s’apropa (tot i que “legalment”) a la usura, així s’aconseguirien altres més de 5 milions d’euros, fons disponibles per a l’execució d’obres pendents en els Pressupostos Participatius de 2010 i de 2011 i per a la posada en marxa de nou d’aquest procés de participació en compliment del vigent Reglament Orgànic de Participació Ciutadana, que per l’actual govern municipal ignora quasi totalment.
Que els bancs no estiguen “por la labor” és normal: es dediquen a fer negoci cobrant interessos per diners prestats. Però que el regidor d’Hisenda d’una ciutat amb més de 230.000 persones, que ja han pagat més de 100 milions en els últims sis anys a estos mateixos bancs, no siga capaç d’aconseguir que cap d’aqueixes entitats faça una sola passa en la direcció que més convé al municipi, és preocupant. Molt preocupant. En aquest sentit, les afirmacions, per part del regidor d’Hisenda, sobre “la impossibilitat” d’aconseguir la renegociació dels préstecs i la condonació del deute perquè “los bancos no están por la labor” ens provoca estupor. I fins i tot dubtem que s’haja fet una sola passa per intentar-ho. Un contracte de préstec és com qualsevol altre contracte i, per tant, si les dues parts així ho decideixen es pot canviar el contracte. No hi ha a l’Ajuntament cap persona capaç de negociar-ho?
Repetim: si no es prenen decisions polítiques, per a què serveixen aquest@s polítics?
Dret a Participar Elx.
Elx, 10 de gener de 2013.

Anuncis

Deixa una resposta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: