Alimentador RSS

ACTE D’ENTREGA DE LES PROPOSTES ACCEPTADES DEL PRESSUPOST PARTICIPATIU DE 2009

ACTE D’ENTREGA DE LES PROPOSTES ACCEPTADES DEL PRESSUPOST PARTICIPATIU DE 2009

A CÀRREC DE MATILDE BAÑO, MEMBRE DEL GRUP MOTOR DE LA ZONA 1

19/12/2009, 13:00 hores, Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx

Sr. Alcalde, Regidora… companys i companyes de l’aventura de la participació ciutadana i el pressupost participatiu… amics i amigues:

És per a mi un orgull poder estar hui ací, però també és una responsabilitat. Hauré de lliurar a D. Alejandro Soler i a D. Àngels Candela, les propostes que han estat aprovades, prioritzades i acceptades per a ser executades durant l’any 2010 que en breu comença.

Agraïm al nostre Ajuntament, mitjançant la Regidoria de Participació Ciutadana, que ens ha facilitat els instruments i ha deixat en les nostres mans l’eina del PRESSUPOST PARTICIPATIU, que ens atorga la possibilitat (tan important!) de decidir la destinació final d’una part del pressupost d’infraestructures de l’Ajuntament d’Elx (aviat és dit!). Aquell compromís que l’Ajuntament acceptà  a l’hora de fer vinculants aquestes decisions és allò més important i hem de posar-hi l’accent.

 Sóc una ciutadana més i, per això dit, no sé fer discursos, els ciutadans normalment no sabem fer discursos, només sabem demanar al nostre ajuntament, i demanar és el que ens pertoca hui, demanar que s’acomplisquen al 100% les propostes que van ser aprovades, prioritzades i acceptades en 2008 per haver estat executades durant 2009 (i que no ha estat el cas). Comptem, doncs, amb l’execució durant 2010 de les aprovades enguany…

Quin sentiment especial pot tenir un ciutadà o ciutadana que passe davant d’una obra en el seu barri o pedania, una obra molt positiva, molt necessària, demanada en el passat i mai acomplerta on es diga “Obra realitzada gràcies al PRESSUPOST PARTICIPATIU”, val a dir, gràcies a la unió ferma entre la ciutadania i el seu Ajuntament per a la realització de millores en les condicions de vida de la ciutadania anònima, millores també quant a l’equilibri socioeconòmic tan desitjable per a tots.

Hem recorregut un llarg camí, ara fa dos anys que va començar aquesta aventura, esperem que aconseguisca tots els fruits que mereix, i que de la part que pertoca a l’Ajuntament les persones que han d’executar les obres també facen seu aquest procés i se senten també orgullosos i orgulloses d’allò que estan construint, una ciutat més habitable, més acollidora, més segura, més respectuosa amb el medi ambient, amb l’ajut i el suport de la ciutadania.

Tots hem aprés molt… I hem fet molts amics… ara només em queda demanar una cosa més: que l’any vinent la ciutadania puga tenir també l’opció de decidir sobre d’altres necessitats: serveis, seguretat, educació, festes… i, per damunt de tot, que les propostes que no són competència municipal siguen escoltades i que les empreses o entitats que se n’han d’ocupar siguen conscients d’aquestes necessitats.

Les propostes de 2009, que hui li presentem, són molt diverses però tenen en comú un tema: l’acompliment de les expectatives i demandes de la ciutadania quant a seguretat, qualitat, bellesa de la ciutat, cura dels joves i les persones majors… que són, en definitiva, les demandes generals de tota la ciutadania.

Moltes gràcies a l’equip de participació ciutadana, que fan possible l’acte de hui i, per descomptat, al Sr. Alcalde i la Sra. Regidora per fer possible aquest projecte.

Moltes gràcies.

Anuncis

Deixa una resposta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: