Alimentador RSS

Informe Jornada 24 de Enero

mail2

mail-2

mail-3

Agueda y Mariam... haciendo la presentación...

Agueda y Mariam... haciendo la presentación...

Agueda y Mariam... haciendo la presentación...

Agueda y Mariam... haciendo la presentación...

INFORME JORNADA D’AVALUACIÓ/ ESMENES A L’AUTOREGLAMENT

Sala Cultural La Llotja. 24 de gener 2008

 

Hora de començament: 10:20h

Hora d’acabament: 15:00h

La valoració del desenvolupament de la Jornada i dels seus resultats és considerada per part de l’Equip del Pressupost Participatiu com a molt positiva.

 

El disseny de la jornada permeté la consecució dels objectius que ens proposàvem:

* Afavorir la relació i l’intercanvi d’informació entre els Grups motors

* Reflexionar i valorar conjuntament el procés del Pressupost Participatiu

* Recollir propostes de millora del procés en general i de l’Autoreglament

* Elegir la Comissió d’Autoreglament

 

La presentació dels resultats generals del qüestionari d’avaluació realitzat per tots els Grups Motors permeté que tots els assistents obtingueren una visió global del desenvolupament del procés en tot el municipi. A continuació, recollim algunes de les conclusions de veïns i veïnes d’Elx i partides rurals:

 

CONCLUSIONS

* Una vegada realitzat l’informe tècnic, cal que el ciutadà tinga més informació sobre les propostes en estudi o en projecte per tal de poder fer-ne un seguiment.

* La sensibilització a la ciutadania i, en concret, a la Joventut és una responsabilitat de tots i totes.

* Necessitat de formació al ciutadà sobre la competència en matèria d’inversions de l’Ajuntament.

* Es ressalta la importància de mantenir informats els proponents per part de la Comissió de Seguiment.

* És important que les Associacions prenguen consciència que el seu paper en el Pressupost Participatiu és complementari a les seues funcions com a entitat social.

* Confiança en la consolidació i el progrés del procés una vegada que la ciutadania veja resultats i optimisme en el foment de la solidaritat entre partides rurals i barris sent conscients de les distintes realitats presents en cada una d’elles.

* Quant a la difusió, es considera la base dels bons resultats i s’assenyala el fullet de presentació de propostes com un dels més eficaços.

* Es ressalta la importància i el bon treball dels Grups motors.

* Es considera el Pressupost Participatiu com una oportunitat per a opinar i decidir, tenint tots els ciutadans els mateixos drets.

 

 • De la intervenció de la Regidora de Participació Ciutadana Àngels Candela cal destacar el balanç positiu del desenvolupament del procés considerant-lo una via de participació ciutadana en l’elaboració dels Pressupostos Municipals. Afirma que fomenta la solidaritat entre partides rurals i barris i reforça el moviment veïnal. Per altra banda i per a concloure, creu que si el procés es consolida i segueix donant bons resultats, qualsevol canvi de Govern segurament no afectaria la seua continuïtat.

 

 • En la dinàmica de revisió de l’Autoreglament, amb la que es treballava amb 6 grups compostos per membres de les diferents zones, ressaltar el treball en equip i l’oportunitat per a conèixer les realitats i opinions de les altres zones. Els articles que més propostes recullen són: de l’article 4 al 15 i els articles 27 i 28. Aquestes seràn valorades i establertes per la Comissió d’Autoreglament constituïda en la pròpia Jornada.

 

 • En relació a la participació podem destacar l’elevat grau de participació i implicació dels assistents en cada una de les activitats desplegades fruit de la motivació expressada pels membres dels Grups motors.

 

Una vegada acabada la posada en comú de cadascun dels portaveus dels 6 grups i després del torn de paraula, tots i totes els que hi assistiren gaudiren d’un menjar ambientat amb música folklòrica.


assemblea-avaluacio-24-gener08-0051


assemblea-avaluacio-24-gener08-009

1-exponen_representantes_grupos-3

Los representantes de los grupos... exponen sus conclusiones...

 

 

 

Anuncis

One response »

 1. José Joaquín

  José Joaquin

  25 Enero, 09 at 2:05 pm
  Soy miembro de los grupos motores del sector centro-raval, y firme creyente en este proyecto así como del movimiento vecinal, mi opinión y creo que también de otros participantes, es que se ha adolecido de falta de integración y participación activa de los técnicos, y sobre todo de los políticos, en los procesos previos y posteriores de las asambleas de presentación y evaluación de los proyectos presentados, así como del propio proceso, la presencia activa y física de estos mejoraría el debate y la reflexión en los coloquios, y se contaría con una información más veraz y directa, que generaría más confianza en los grupos motores y ciudadanos, que participamos altruistamente en beneficio del interes colectivo. Podríamos saber también directamente, si se han incorporado el resto de propuestas presentadas, en las inversiones adicionales que el gobierno va realizar en nuestra ciudad.

  Escribe un comentario

  Resposta

Deixa una resposta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: